marți, 24 ianuarie 2012

Google ofera web hosting gratuit intreprinderilor mici din Africa de Sud

Google a anuntat joia trecuta ca va lansa un program in Africa de Sud ce va ajuta intreprinderile mici sa-si construiasca un website. Programul, numit Woza Online, va oferi de asemenea si servicii de hosting gratuit.

Programul a fost lansat in parteneriat cu Ministerul Comertului si Industriei din Africa de Sud, Vodacom si Consiliul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Ca parte a intelegerii, Vodacom Business Services va oferi serviciile gratuite de hosting.

Scopul, la fel ca cel al altor programe sustinute de Google, este de a oferi intreprinderilor mici instrumentele necesare pentru a-si construi o prezenta web. In noiembrie, Google a incheiat un parteneriat cu HostGator pentru a oferi hosting gratuit in India.

Intreprinderile care participa la acest program primesc un instrument gratuit si usor de utilizat pentru a-si construi un website profesional, un subdomeniu si hosting gratuit, apar automat in Google Places, au acces la seminarele de formare pe tema advertisingului, primesc suport gratuit online prin intermediul Google chat si e-mail si un domeniu .co.za gratuit timp de un an pentru primii 10.000 de inscrisi.

Google a lansat anul trecut programe similare si in Kenya si Nigeria, atragand 20.000 de intreprinderi in primele doua luni, potrivit unui raport Times Live.

Cu gradul ridicat al somajului si al saraciei din Africa de Sud, intreprinderile mici sunt considerate vitale in crearea de locuri de munca. Potrivit unui raport Washington Times, intreprinderile mici au angajat 65 % din cei 13.8 milioane de angajati din Africa de Sud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu