miercuri, 25 ianuarie 2012

A aparut Joomla 2.5

Joomla a anuntat lansarea versiunii 2.5, introducand astfel o serie de noi caracteristici care includ suport pentru baze de date multiple si instrumente avansate de notificare.

Joomla este unul dintre cele mai populare sisteme de management al continutului (CMS) open source din lume, fiind in prezent utilizat de peste 1,6 milioane de site-uri, si distribuit la scara larga de catre furnizorii de web hosting. In septembrie 2011, Joomla a anuntat ca a atins cota de 25 de milioane de descarcari.

Imbunatatirea cheie din noua versiunea o reprezinta suportul pentru baze de date multiple. Versiunea 2.5 suporta acum si Microsoft SQL Server, pe cand versiunile anterioare erau compatibile doar cu baze de date MySQL.

"Suportul pentru baze de date multiple este un pas urias pentru Joomla, care deja este utilizat de peste 1,6 milioane de site-uri din intreaga lume. Aceasta asigura companiile si organizatiile, atat mari cat si mici, ca vor economisi chiar si mai multi bani si timp, daca utilizeaza Joomla. Asftel, dezvoltatorii Joomla nu vor mai fi legati doar de o anumita baza de date sau nu vor mai trebui sa aloce bani si timp pentru achizitionarea altor software-uri pentru a face ca Joomla sa comunice cu baza lor de date. Acest lucru imbunatateste mult scalabilitatea Joomla." a declarat Ryan Ozimek, presedinte al Joomla-supporting non-profit Open Source Matters, citat intr-un comunicat de presa.

Pe langa suportul pentru baze de date multiple, noua versiune include notificare automata pentru update-uri Joomla prin intermediul butoanelor integrate in panoul de control, precum si un motor de cautare intern imbunatatit.

O lista completa a noilor caracteristici este disponibila intr-o postare pe blogul Joomla.

Noua versiune adera la ciclul de lansare a unei noi versiuni la fiecare 6 luni, care a inceput odata cu lansarea Joomla 1.7 din luna iulie 2011.

Versiunea Joomla 2.5 poate fi descarcata de pe site-ul organizatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu