joi, 12 ianuarie 2012

Modificarile aduse motorului de cautare Google vor "deforma" internetul

Am vorbit ieri intr-un articol despre faptul ca Google a facut una dintre cele mai mari modificari la motorul sau de cautare, introducand in rezultatele de cautare si informatii personale relevante de pe Google+. Aceasta miscare este considerata de unii ca ar contraveni legislatiei antitrust americane.

Noul serviciu Google, numit "Search plus Your World" se bazeaza pe asa numitul Social Search, pentru a evidentia continutul personal de la utilizatori si prietenii lor. De asemenea, face mai usoara gasirea profilurilor Google+ in cautari.

Cu toate acestea, Alex Macgillivray, avocat Twitter, descrie intr-un tweet aceasta mutare ca fiind "a bad day for the internet". Prin evidentierea exclusiva a rezultatelor de pe Google+, spune Twitter, compania efectiv ignora continutul competitorilor sai, deformand astfel internetul.

Incercand sa se apere, Google subliniaza faptul ca nu mai are acces la baza de date Twitter, ceea ce face dificila afisarea de rezultate relevante.

"Suntem un pic surprinsi de comentariile venite din partea lui Twitter despre serviciul nostru Search plus Your World, din moment ce ei au ales vara trecuta sa nu-si mai reinnoiasca acordul pe care il aveau cu noi." conform unui post pe blogul Google+.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu