joi, 26 ianuarie 2012

Aveti nevoie de mai mult spatiu de stocare? Faceti upgrade

In ziua de azi este aproape inevitabil sa nu epuizati intreaga capacitate a unui hard disk, mai ales daca vorbim de un mediu de hosting. Dar, din fericire, preturile la hard disk-uri au revenit cat de cat la normal, asa ca spatiul de stocare este relativ ieftin si exista o varietate de optiuni disponibile pentru a va extinde capacitatea de stocare.

Daca va aflati in punctul in care unitatea de stocare mai are foarte putin spatiu de stocare disponibil, atunci puteti lua in considerare posibilitatea de a face upgrade, fie prin inlocuirea unitatii existente cu una de capacitate mai mare, fie prin adaugarea unei noi unitati la cea existenta, fie cu ajutorul unui hard disk extern sau puteti profita de optiunile de stocare in cloud.

Cea mai simpla metoda de upgrade este inlocuirea unitatii de stocare existente cu una mult mai mare. Avantajul principal al acestei metode il reprezinta faptul ca este deosebit de simpla, iar odata ce unitatea este instalata, aceasta va ofera cel mai direct si convenabil acces la datele dvs.

Un alt beneficiu al extinderii spatiului de stocare prin inlocuirea unitatatii existente cu una mai mare este rentabilitatea. Hard disk-urile interne sunt mai ieftine decat cele externe, iar unele medii de stocare cloud a datelor sunt gratuite, dar versiunile gratuite sunt limitate in dimensiune si caracteristici, deci daca doriti sa folositi servicii cloud pentru a stoca cantitati mari de date, va trebui sa platiti.

Cu toate acestea, exista doua limitari serioase atunci cand vine vorba de inlocuirea unitatatii de stocare. In primul rand, este un proces obositor si plictisitor, deoarece trebuie sa instalaţi sistemul de operare pe unitatea noua, precum si toate aplicaţiile pe care le utilizaţi si sa va mutati toate datele de pe hard disk-ul vechi pe cel nou.

Puteţi crea un backup pe unitatea veche pe care sa-l restaurati pe unitatea noua. Totusi, chiar si asa, probabil ca va veti confrunta cu unele probleme de-a lungul drumului pentru a va asigura ca totul este instalat si configurat corect pe noua unitate.

In al doilea rand, inlocuirea unitatii existente cu o unitate mai mare este de durata limitata. Indiferent de dimensiunea noii unitati pe care o utilizati, aceasta are o capacitate de stocare finita care va fi epuizata in cele din urma si veti ajunge de unde ati plecat, adica in punctul in care incercati sa va dati seama cum sa mai adaugati spatiu de stocare suplimentar.

Alegerea unei unitati de stocare

Presupunand ca v-ati decis sa va extindeti capacitatea de stocare prin inlocuirea hard disk-ului vechi, procesul de decizie inca nu s-a terminat, deoarece acum trebuie sa va decideti pentru ce tip de unitate veti opta.

Aveti posibilitatea sa alegeti intre un hard disk tradiţional, un solid state drive (SSD) sau un hibrid, cum ar fi unitatile din gama Seagate Momentus XT. Solid State Drives sunt mult mai scumpe si mai rapide decat unitatile hard disk standard si vin numai in capacitati mici, cum ar fi 128 GB sau 256 GB, astfel incat acestea nu va ajuta cu adevarat sa va extindeti capacitatea de stocare, cu exceptia cazului in care alegeti sa faceti upgrade la SSD, coroborat cu adoptarea unei unitati de stocare externe suplimentare sau servicii de stocare in cloud.

In concluzie, atunci cand vine vorba de capacitatea de stocare, cumparati-va cea mai mare unitate pe care v-o permiteti. La urma urmei, indiferent de cat de mare este noua unitate, acesta se va umple in cele din urma, asa ca macar sa va tina cat mai mult timp posibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu