miercuri, 8 august 2012

Wikipedia a fost cazut mai bine de 2 ore din cauza unui cablu taiat

V-ati intrebat vreodata ce efect poate avea un cablu taiat accidental asupra unei prezente web majore? Ei bine, pe data de 6 august, enciclopedia online Wikipedia s-a confruntat cu o astfel de problema, deoarece site-ul nu a mai functionat timp de mai bine de 2 ore din cauza unui cablu taiat in mod accidental, potrivit unui raport BBC.

"Avem unele probleme tehnice, dar inginerii nostri se ocupa in prezent de acestea. Vom reveni in curand!", a declarat Wikipedia prin intermediul contului sau oficial de Twitter. Site-ul a confirmat mai tarziu ca downtime-ul a fost cauzat de un cablu de fibra optica taiat accidental, in apropiere de datacenterul sau din Florida.

Wikipedia are servere dedicate de operare intr-un datacenter din Tampa, Florida. Stirea BBC a remarcat faptul ca acel cablu taiat facea legatura intre Tampa si statul Virginia.

Totusi, accesul la site era inca disponibil, utilizatorii putand vizualiza versiunea mobila a lui Wikipedia de pe smartphone-uri si tablete.

Deci, cum de s-a taiat cablul "in mod accidental"? Deocamdata asta ramane de vazut. Cert este ca de-a lungul timpului, cablurile taiate au fost un factor important in aparitia downtime-ului. De exemplu, in luna aprilie a anului trecut, o femeie care cauta fier vechi a taiat accidental un cablu de fibra optica, lasand Georgia si Armenia fara acces la Internet. Revenind la Wikipedia, acesta a mai fost indisponibil, dar de data aceasta in mod intentionat, in semn de protest fata de controversatele legislatii anti-piraterie, SOPA si PIPA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu