vineri, 3 august 2012

Dropbox confirma compromiterea catorva conturi

Renumitul site de file hosting Dropbox, a confirmat faptul ca recentele rapoarte privind spamul generat de utilizatorii sai au aparut ca urmare a compromiterii catorva conturi, datorita parolelor utilizate pe mai multe conturi.

"Investigatia noastra a constatat ca numele de utilizator si parolele furate recent de la alte site-uri au fost folosite de hackeri pentru a se loga pe cateva conturi Dropbox. Am contactat acesti utilizatori si i-am ajutat sa-si protejeze conturile ", a spus Dropbox.

Compania a promis ca va imbunatati securitatea pentru utilizatorii sai, subliniind intr-un post pe blog noile masuri ce vor fi luate.

Asadar, tinem sa reamintim din nou masurile ce pot fi luate pentru a avea parole sigure.

1) Creati o parola generica. Cel mai bine este sa folositi o parola generata aleator, care sa contina minuscule, majuscule si cifre si pe care sa o memorati.

2) Adaugati si alte cuvinte parolei generate. Pe langa parola generata aleator, care sa nu fie mai mare de 6 caractere, recomandam si adaugarea catorva cuvinte care au sau nu legatura cu contul pentru care o folositi. Important este ca aceste cuvinte sa fie usor de tinut minte pentru dvs. dar greu de intuit de catre un hacker.

3) FOARTE IMPORTANT: Nu folosi aceeasi parola pe toate conturile. In niciun caz nu folosi aceeasi parola de la adresa de e-mail, sa zicem, cu cea de la conturile de pe alte site-uri. Ideal ar fi sa aveti parole generate aleator pe toate conturile, dar atunci trebuiesc notate undeva. Ideal ar fi intr-un document Word sau .txt care apoi sa fie criptat si stocat pe un stick USB la care aveti acces doar dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu