marți, 7 august 2012

SUA nu vrea sa cedeze supravegherea online catre ONU

Oare se pregatesc schimbari majore privind arhitectura Internetului si cine il controleaza? Un meeting denumit Conferinta Mondiala privind Telecomunicatiile Internationale (WCIT), ce va avea loc in luna decembrie, ar putea oferi o perspectiva cheie asupra acestei intrebari.

Conform unui raport BBC de vineri, Statele Unite se opun eforturilor ONU de a mai lua o parte din sarcinile sale de supraveghere online si de a le atribui altor organisme de reglementare. Acelasi raport a remarcat ca organismele non-profit din SUA asigura supravegherea operatiunilor cheie online, ce tin de sistemul de nume de domenii web (DNS) si de alti factori vitali pentru buna functionare a Internetului.

Departamentul de Comert al SUA conduce in prezent aceste organizatii non-profit, iar meeting-ul din decembrie va lua in considerare aducerea unor modificari la ITRS, de asemenea, cunoscut sub numele de International Telecommunications Regulations..

In acest timp, unii se asteapta ca puterea de control asupra Internetului a SUA sa fie impartita intre organismele internationale din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite. Deci, de ce SUA tine mortis ca lucrurile sa ramana asa cum sunt in prezent?

Biroul Departamentului de Stat al Afacerilor Economice a publicat saptamana trecuta un document, detaliand motivele sale.

"SUA este preocupata de faptul ca propunerile venite din partea unor guverne ar putea duce la atribuirea unor sarcini importante de reglementare catre sectorul international de telecomunicatii, sau poate chiar sa fie extinse catre sectorul de Internet - un rezultat la care SUA s-ar opune", scrie in documentul Departamentului de Stat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu