luni, 6 august 2012

Google renunta la aplicatii si servicii pe care le considera invechite

Google continua sa elimine servicii si aplicatii pe care le considera redundante sau invechite, luand acum in vizor o editie fara succes a Google Apps si un serviciu de video hosting.

Incepand cu 4 septembrie, compania va inchide Google Apps for Teams, o editie a suitei cloud-based de colaborare si comunicare care nu cerea organizatiilor sa comute pe Gmail in scopul de a utiliza alte componente, cum ar fi Docs, Talk si Calendar.

Lansat in 2008, Google Apps for Teams nu a avut suficient succes la public deoarece utilizatorii nu l-au considerat util, a declarat compania vineri intr-un post pe blog. Conturile Google Apps for Teams vor fi convertite in conturi Google.

Intre timp, Google Listen, o aplicatie lansata in 2009 de cautare si rulare podcast-uri, a fost inchisa, iar functia sa de cautare va fi dezactivata dupa 1 noiembrie. Cu toate acestea, cei care au instalat aplicatia vor putea sa o utilizeze in continuare. Ca optiuni alternative, Google sugereaza cautarea de aplicatii de podcasting in magazinul sau online Google Play si administrarea acestora in Google Reader, instrumentul RSS al companiei.

O alta schimbare in Google Apps o constituie eliminarea componentei Google Video for Business din editiile Apps for Businees si Apps for Education. Motivul este ca functiile de video hosting si sharing se regasec si in Google Drive, astfel incat, incepand din toamna, Google va muta pe Drive fisierele video hostate pe Video for Business.

Efortul de a simplifica meniul de aplicatii si servicii Google a inceput dupa ce co-fondatorul Larry Page a preluat functia de CEO in luna aprilie a anului trecut. De atunci si pana in prezent, peste 30 de produse au fost eliminate sau combinate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu