joi, 9 august 2012

Valve diversifica gama de software distribuit prin Steam

In speranta de a-si diversifica gama de produse, distribuitorul Valve va incepe sa ofere hosting si altor feluri de aplicatii pe platforma sa de distributie si update de jocuri, Steam.

Conform unui articol postat miercuri pe blogul companiei, incepand cu data de 5 septembrie, Steam va gazdui o serie de aplicatii non-jocuri. Desi nu au fost mentionate titluri, Valve a declarat ca o serie de programe vor fi oferite prin intermediul platformei, inclusiv aplicatii de creativitate si de productivitate.

Steam nu este considerat un serviciu de cloud, dar s-a dovedit a fi o platforma eficienta de distributie digitala, ideala pentru a descarcara si instala software pe dispozitive Windows, Macintosh, si in curand va disponibil si pe Linux. Pana in prezent, peste 40 de milioane de jucatori din intreaga lume au folosit Steam pentru a descarca jocuri. In 2011, Steam a fost folosit pentru a descarca peste 780 PB de jocuri, aproape dublu fata de 2010.

Platforma Steam ar putea oferi multe caracteristici suplimentare ce ar ajuta companiile de software sa-si distribuie marfa. Software-ul are incorporat DRM (Digital Rights Management), o caracteristica ce controleaza copierea software-ului pe mai multe computere, si un mecanism ce detecteaza si face update-uri doar la software-urile achizitionate legitim.

Dupa 5 septembrie, cand vor fi lansate primele titluri non-jocuri, Valve va incepe sa adauge constant altele noi. Dezvoltatorii isi pot prezenta programele prin Stream Greenlight, un site de comunitate unde utilizatorii Steam aleg software-urile pe care le-ar dori sa le vada distribuite pe platforma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu