marți, 28 august 2012

Diablotek U310 sau PC-ul incorporat intr-o tastatura

In ultimele 6 luni ne-am confruntat cu o avalansa de mini PC-uri Linux aparute pe piata, printre care mult iubitul Raspberry Pi, dar si Mele A1000, MK802 si Oval Elephant, ca sa numim cateva. Si parada acestor dispozitive noi si revolutionare nu pare sa se sfarseasca prea curand, deoarece recent, a aparut un altul, sub o forma diferita.

Incorporand un PC complet intr-o tastatura, noul PC Diablotek U310 are un pret de 239$ si vine cu Ubuntu Linux preinstalat.

Prezentat saptamana trecuta de Liliputing, Diablotek U310 include un procesor Intel Atom D525 dual-core la 1,8 GHz, 1MB memorie cache L2 si 2,5 GT/s DMI.

Cu suport pentru tehnologia Intel hyper-threading, dispozitivul cu 104 taste dispune de 2GB RAM DDR3, precum si de un hard disk de 500GB SATA de 2,5 inch, Wi-Fi 802.11b/g/n si o placa de retea integrata 10/100 Fast Ethernet LAN. Diablotek U310 dispune de asemenea o placa video onboard Intel Graphics Media Accelerator 3150, codecul audio Azalia plus 2 difuzoare incorporate.

Conexiuni USB 2.0, porturi audio si serial sunt prevazute pentru conectarea usoara la o mare varietate de periferice PC, inclusiv la un DVD sau CD-ROM extern. De asemenea este inclus si un mouse pe conexiune USB. Tot ce va mai trebuie este un monitor VGA la care sa conectati "tastatura".

Poate ca cel mai mare avantaj dintre toate este faptul ca U310 vine cu Ubuntu Linux preinstalat, unul dintre cele mai populare sisteme de operare gratuite si open source disponibile in prezent. Cu siguranta ca acest dispozitiv va tenta o multime de iubitori ai sistemului de operare Linux, din industria de hosting si numai.

Pe Amazon il gasiti la pretul de 239$, cu transport gratuit.

Sursa: pcworld.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu