joi, 2 august 2012

A fost lansat Google Chrome 21

Google Chrome 21 tocmai a fost lansat oficial. Noua versiune vine cu optimizari pentru ecrane Retina Display si setul de controale getUserMedia API, ce permite utilizarea webcam-ului, gamepad-uri si microfon in aplicatiile web create pentru Google Chrome. Totodata, noul API face si primii pasi catre WebRTC, un standard de comunicare in timp real creat pentru convorbiri audio-video de mai buna calitate in mediul online.

Noul Google Chrome include primii pasi in introducerea WebRTC, un standard de comunicare in timp real ce aduce noi elemente interactive in comunicarea online, potrivit blogului oficial Google Chrome.

Google Chrome 21 include si serviciul Google Cloud Print, ce permite printarea direct din cloud, functionalitate ce va fi preluata si de unele centre de printare.

Prin getUserMedia API, Google Chrome promoveaza aplicatii web ca Webcam Toy, Magic Xylophone si Sketchbots, ce permit vectorizarea pozelor incarcate sub forma de canvas HTML5. Noul Google Chrome 21 include si suport extins pentru perifericele de tip gamepad.

Putinii norocosi care detin un sistem Apple Macintosh echipat cu noua generatie de ecrane Retina Display au si ei motive de bucurie, Chrome 21 venind cu optimizari ce îmbunatatesc lizibilitatea textului afisat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu