miercuri, 1 august 2012

4 instrumente gratuite de virtualizare pentru web hosting

Virtualizarea are multe intrebuintari, iar in industria de web hosting castiga din ce in ce mai multa popularitate. Aceasta permite administratorilor de servere sa maximizeze spatiul si sa reduca consumul de energie, oferind in acelasi timp mai multe optiuni software pe singur server dedicat. Mai mult decat atat, virtualizarea este perfecta pentru proiecte temporare si testare de site-uri. Urmatoarele 5 instrumente gratuite si open source sunt alegeri excelente pentru virtualizare.

1) OpenVZ - Proiect open source al companiei Parallels, OpenVZ este un sistem de virtualizare container-based pentru Linux, care permite utilizatorilor sa creeze servere virtuale private (VPS). Acesta este conceput special pentru a rula pe servere si este alegerea ideala pentru furnizorii de servicii de VPS hosting.

2) KVM - Construit in kernelul Linux, KVM este alegerea ideala pentru virtualizare Linux. KVM vine de la Kernel-based Virtual Machine si este conceput pentru a profita de virtualizarea hardware (Intel VT si AMD-V) si pentru a rula la nivel de kernel.

3) Xen - Hypervisor gratuit si open source, Xen ofera paravirtualizare si virtualizare hardware. Acesta are sprijinul mai multor entitati comerciale, inclusiv IBM, Citrix, HP, Red Hat si Oracle si suporta de asemenea o gama larga de arhitecturi, inclusiv ARM.

4) VirtualBox - Un produs Oracle, VirtualBox este un instrument open source pentru virtualizare desktop. Acesta suporta o gama larga de sisteme de operare, inclusiv mai multe versiuni de Windows, Linux, Solaris si OpenBSD.

Nu toate instrumentele de virtualizare sunt la fel. De exemplu, OpenVZ este ideal pentru VPS hosting, in timp ce KVM este ideal pentru servere Linux. Xen este ideal pentru gama sa larga de suport si caracteristici, iar VirtualBox iese in evidenta prin interfata si comenzile sale user-friendly. Partea buna este ca toate aceste optiuni sunt gratuite si perfecte pentru servere dedicate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu