joi, 13 septembrie 2012

Institutiile UE iau masuri pentru a-si spori securitatea cibernetica

Miercuri, institutiile europene si-au sporit eforturile asupra securitatii cibernetice, stabilind o echipa permanenta de securitate, numita Computer Emergency Response Team (CERT-UE).

Decizia a fost luata in urma testarii echipei timp de un an de zile, echipa care lucreaza indeaproape cu echipele interne de securitate IT ale institutiilor Uniunii Europene - Comisia Europeana, Consiliul European, Parlamentul European si Comitetul Regiunilor.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, a spus ca aceste institutii ale Uniunii Europene sunt luate frecvent in vizorul atacatorilor cibernetici.
 
In martie 2011, Comisia Europeana a fost victima unui atac cibernetic major, fortandu-si personalul sa-si schimbe parolele si sa utilizeze doar e-mail-ul intern securizat. O luna mai tarziu, si Parlamentul European a fost atacat, cu urmari similare.

Echipa CERT-UE urmareste sa reduca impactul unor astfel de atacuri prin detectarea si corectarea vulnerabilitatilor si amenintarilor, si luand masuri preventive pentru a reduce riscurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu