joi, 20 septembrie 2012

De ce Google a achizitionat VirusTotal

Google a avut dintotdeauna capacitatea de a dicta tendintele pe Internet. Recent, gigantul de cautare a anuntat ca a achizitionat VirusTotal, o companie start-up furnizoare de solutii anti-malware menite sa consolideze protectia serviciilor web.

VirusTotal este un website care ofera scanare gratuita de fisiere pentru a detecta virusi. Acesta utilizeaza in prezent pana la 44 de suite anti-virus diferite pentru a scana fisierele incarcate de utilizatori pe site-ul sau. Ca urmare, site-ul detine o baza de date vasta a fisierelor malware si benigne, incarcate pe site de catre comunitatea sa de utilizatori.

Google si-a dat seama ca lipsa unui flux de informatii venite de la o comunitate online reprezinta un element cheie absent din oferta sa si a umplut golul cu aceasta achizitie.

Cumparand VirusTotal, Google si-a asigurat accesul la un flux de informatii continuu bazat pe o comunitate. Cel mai probabil, compania va folosi aceste date valoroase in scopul de a oferi o protectie anti-malware mai buna utilizatorilor serviciilor sale si browserului Chrome.

Achizitionarea VirusTotal de catre Google denota faptul ca fluxurile de informatii provenite dintr-o comunitate reprezinta un element cheie al unei suite de protectie moderna. Ne putem astepta sa mai vedem in viitor asfel de achizitii si in alte diferitele domenii ale securitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu