luni, 10 septembrie 2012

Compromiterea datelor guvernmentale a dus la pierderea a milioane de informatii de identificare personala in ultimii 3 ani

Analizand datele colectate si clasificate de catre Private Rights Clearinghouse, cercetatorii de la Rapid7 au stabilit ca in ultimii 3 ani, peste 94 de milioane de inregistrari care contin informatii de identificare personala, au fost expuse din cauza compromiterii securitatii datelor, in sectorul guvernamental.

Datele examinate de Rapid7 provin de la incidente de securitate care au avut loc de la 1 ianuarie 2009 pana in luna mai a acestui an. In total, 268 de incidente au dus la pierderea a 94.304.173 de inregistrari care contineau informatii de identificare personala. Cu toate acestea, defalcarea datelor este ceea ce face acest raport si mai interesant.

Peste 80 de milioane de inregistrari au fost expuse ca urmare a incidentelor care implica pierderea, aruncarea sau furarea dispozitivelor portabile, cum ar fi laptop-uri, PDA-uri, smartphone-uri, unitati USB, CD-uri sau hard disk-uri. Divulgarea neintentionata, cand informatiile de identificare personala au fost postate online, maipularea gresita a acestora, sau livrarea accidentala catre o terta parte neautorizata, au dus la expunerea a peste 11 de milioane de inregistrari.

Cu toate acestea, incidentele care implica hacking cu malware, spyware, sau orice alt tip de aplicatie malware, au dus la pierdearea a putin peste un milion de inregistrari.

Pentru a vedea intregul raport Rapid7, dati click aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu