luni, 5 noiembrie 2012

De ce aveti nevoie de fapt pentru a avea un cloud privat?

Cloud computing a fost uneori descris ca fiind un termen vag, lasand mult loc interpretarii. Atunci cand cineva doreste sa puna ceva in "cloud", acest lucru ar putea insemna aproape orice tip de hosting bazat pe Internet. Decat sa-i dam o definitie concreta, mai bine spunem despre cloud computing ca de multe ori se refera la un set de circumstante care converg, cum ar fi un model de plata pe baza de abonament, fisire gazduite de la distanta, aplicatii sau platforme, si servicii gestionate oferite de furnizorul de servicii cloud.

Pentru un cloud privat, poate fi si mai dificil de dat o definitie concreta. De ce aveti nevoie de fapt pentru a avea un cloud privat? De un server si o conexiune la Internet? Iata cateva raspunsuri:

1) "Datacenter la cutie" - Daca exista ceva care ar putea defini cloud, aceasta este usurinta in utilizare. Utilizatorii cloud se asteapta sa poata utiliza serviciile fara niciun fel de configurare prealabila. Multe companii ofera acum unitati modulare in datacenter, care sunt gata de a fi implementate si folosite fara niciun fel de configurare. Acesta ar putea fi cel mai simplu mod de a obtine un cloud privat.

2) Servicii managed - Doar pentru ca va tineti serverele acasa, asta nu inseamna ca trebuie sa le si administrati singur. Unele oferte de cloud privat includ si servicii de administrare, permitand furnizorului sa va administreze de la distanta serverele, chiar daca acestea sunt amplasate in sediul dvs.

3) Abonament - Un alt mare avantaj al cloud computing este pretul, in cazul in care doriti sa platiti pentru cat folositi, in loc sa faceti mari cheltuieli. Unii furnizori de cloud hosting va pot oferi tot ceea ce aveti nevoie pentru a configura un cloud privat si va taxeaza apoi pe baza unui model de abonament similar.

Un cloud privat nu este nici limitat la cele de mai sus si nici nu trebuie sa aiba oricare dintre cele de mai sus. Ati putea avea un cloud privat daca detineti un server dedicat si instalati cateva suite software open source. Alegerea este doar a dvs. Pana la urma, asta este si ideea de baza din spatele cuvantului "privat".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu