marți, 6 noiembrie 2012

Anonymous declara ziua de 5 noiembrie ca fiind ziua Guy Fawkes

Grupul de hackeri Anonymous a marcat ziua de luni ca fiind ziua Guy Fawkes, atacand o varietate de prezente online importante, in conformitate cu ZDNet.

Anonymous si-a asumat initial raspunderea prin contul sau de Twitter pentru un hack asupra site-ului PayPal. "Paypal este hackuit de Anonymous ca parte a protestului nostru din 5 noiembrie" scrie intr-un tweet ce trimite catre datele cu hosting pe privatepaste.com.

Potrivit unui raport The Next Web, Anonymous s-a laudat ca hack-ul sau a dus la obtinerea a 28.000 de parole PayPal. Cu toate acestea, directorul de PR al PayPal nu a putut confirma incidentul. "Investigam foarte atent acest lucru, dar pana in prezent nu am putut sa gasim nicio dovada care sa valideze aceasta afirmatie."

Anonymous foloseste masca Guy Fawkes popularizata in filmul "V de la Vendetta", pentru a-si reprezenta organizatia de hacking.

Symantec s-a confruntat de asemenea cu un incident asemanator, desi s-a raportat ca nu Anonymous este de vina. In schimb, un grup cunoscut sub numele de HTP si-a asumat responsabilitatea.

Printre alte tinte vizate de hacktivisti se numara ImageShack, NBC.com, si chiar un fansite Lady Gaga, a remarcat ZDNet.

Anul trecut s-a zvonit ca Anonymous si-a propus sa inchida reteaua de socializare Facebook pe 5 noiembrie 2011. Cu toate acecstea, acel incident nu a mai avut loc, grupul negand in cele din urma ca ar lua parte la o astfel de initiativa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu